To the batpoles!

  • Nils 

Missade du SVT:s program Bieffekten igår kan du se den på svtplay – klicka HÄR!

Rovdriften är skrämmande. Det är dags för oss alla att bli våra egna superhjältar och rädda världen – to the batpoles, Robin:

Ät lokalt producerad mat, enbart! Ingen tomat från plasttälten i Spanien, ingen mandel från Kalifornien, utan enbart närproducerat från friland (så inga humlor behöver importeras och stängas in i växthusen) och ekologiskt. 🙂 Det allra, allra bästa vore om vi hade självhushållning i städerna. Som en av biologerna, Josefina Oddsberg, biodlare i Bee Urban, säger i programmet: staden har alla förutsättningar.

Var och en borde ha sin egen lilla täppa med sin egen lilla ko, sin egen morotsbädd, sitt eget lilla drivhus för tomater som sedan kan planteras ut och klara sig. Det är dags att vi anlägger den där lilla odlingen bredvid vår bigård nu – vi börjar med hallon. 🙂

Trevlig trädgårdshelg!

/Stina

Adopt a bee – get honey for free!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.