Trevligt besök!

Vår yngsta supporter besökte oss idag tillsammans med sina föräldrar :). Ett mycket trevligt och givande besök där samtalet fördes på engelska eftersom min franska (familjens språk) är tämligen knagglig, för att inte säga obefintlig.

Vad heter honungsram på engelska? På franska? Bålgeting? Honungsskörd? Behovet av ett bildlexikon för biodlare gjorde sig påmint. Det borde gå att skriva ihop ett sådant, med bilder på vanligt förekommande ting inom biodling, och med orden listade på svenska, danska, norska, finska, engelska, tyska, franska och spanska. Då har vi täckt in våra grannspråk samt några av de större världsspråken. En ny projektidé!

Dottern i familjen har en andel i en våra citykupor och hon hade full koll på bin och deras liv. Här berättar hon för oss om de olika bina som bor i ett samhälle och visar bilder ur sin fina bilderbok.

bok om bin

Eftersom vi inte hade någon minidräkt att låna ut beundrades bina på avstånd men ett och annat smakprov på honungen, direkt från kupan, slank ner 🙂 Gott!

besök2

smakprov2

Givande samtal om allt från bålgetingar till brasilianska småbin!

Tack för besöket och välkomna även alla ni andra som vill se era små skyddslingar in real life!

/Stina

Adopt a bee – get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.