Andelsägarmail

Följande mail skickade vi precis ut till alla andelsägare. Har du inte fått det så maila oss på info@adoptabee så vi får din rätta mailadress.

Hässleholm i maj 2013

Hej Andelsägare!

Nu är Adopt a bee inne på sitt andra år och vi vill tacka Dig för ditt stöd, och för att Du hjälpt oss hjälpa bina. Tiden har gått i rasande fart men vi hoppas att Du då och då tittat in på vår hemsida och sett hur arbetet med dina bin och din honung utvecklat. Vi hoppas att du vill följa med oss även 2013! Här följer en sammanfattning av allt som hänt:

Överlevnad

Vintern har varit för lång för de flesta av oss. Framför allt har den varit lång för bina. I Sverige som helhet har många samhällen strukit med. Vi har varit ute och stödfodrat våra bin och lagt till isolering och det verkar ha gett resultat. Alla samhällen har överlevt men ett par visade sig vara ganska försvagade. Ett av våra räddningsförsök, hos Valborg, kan ni läsa om på hemsidan och snart kan vi se om vi lyckades. Fler uppdateringar följer på www.adoptabee.se

Utökning

Vi kommer under sommaren att göra ett par avläggare, alltså dela samhällen för att på så vis utöka vårt bibestånd och därmed ha en buffert mot eventuella vinterförluster. Överlever dessa kan vi sedan sälja dem året därpå och på så vis hjälpa till när nya biodlare behöver bin. Här kan de två drottningar som vi vann i fjor komma väl till pass.

Andelar

I dagsläget har vi lite drygt 80 andelsägare och vi hoppas att årets honungsskörd blir lika bra som förra – den fick ju hederspris vid Skånska Honungsmästerskapen på Sofiero. Den utmärkelsen är vi så klart mycket stolta över.

Om du var andelsägare 2012 och vill behålla din andel börjar det bli hög tid att förnya den gamla. Glöm inte heller att tipsa Dina vänner, kollegor och bekanta om att köpa andelar. Den är en mycket uppskattad present.

Vi har några andelskort som vi inte har skickat ut ännu. Vet Du med Dig att Du beställt en andel men inte fått något kort ber vi Dig se efter så att Du inte missat att betala för andelen. Vi skickar nämligen inte ut andelskortet förrän Din betalning är registrerad.

Leaderredovisning

Vår redovisning till Leader är inlämnad och vi håller som bäst på med de kompletteringar som de har krävt. Vi räknar med att få vårt beviljade stöd utbetalt före sommaren och därefter ska vi stå på egna ben. Då blir Ditt stöd ännu viktigare.  I veckan lämnade vi in en ansökan till Skatteverket om att få organisationsnummer, så vi kan göra affärer även med företag som kräver att vi är organiserade.

Kontakt

Glöm inte att gilla oss på Facebook. Både där och via vår hemsida kan Du följa vårt arbete. Har Du vägarna förbi Hässleholm är Du alltid välkomna att besöka oss och har Du frågor är det bara att maila.

Ännu en gång stort TACK!

Stina och Sofi

Adopt a bee – Get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.