Nätverkat

I kväll har Adopt a bee varit och nätverkat i Malmö och det var riktig trevligt. Vi träffade representanter från Mykorrhiza som sysslar med stadsodling och biskötsel Malmö samt flera andra som var intresserade av Urban beekeeping. Runt om i Malmö finns flera olika initiativ både på Rosengård, Augustenborg och i Seved som håller på att växa fram och det tycker så klart Adopt a bee är bra. Detta var ett första möte urbana biodlare  emellan så dels presenterade vi oss och dels diskuterade vi vad som är viktigt att tänka på vad det gäller stadsodling. Även tanken på en Urban bi-konferens väcktes. Vi ska träffas igen den 7 maj klockan 18.00 även då i Malmö om du är intresserad av att följa med.

För Adopt a bees del fick vi även numret till en biodlare i Lund som kanske kan hjälpa oss. Vi fick även kontakt med en man vid namn Lars som skulle se om han kunde hjälpa oss med att hitta stöd till “Sofina och bina”. Så mötet var givande.

I Malmö kommer det vara en filmfestival snart där en bi-film vid namn “Queen of the sun” ska visas om du skulle vara intresserad.

Kolla även in det här bi-projektet i New York.  Klicka här! Coolt :)! När ska någon starta den svenska motsvarigheten till Kickstarter?

/Sofi

Adopt a bee – Get honey for free!

1 thought on “Nätverkat”

  1. Det finns en svensk motsvarighet. Eller flera egentligen, beroende på vilken inriktning man har på sitt projekt. Spana in Funded by Me och Polstjärna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.