Förkylningstider

  • Nils 

Honung ska helst ätas som den är – då är den allra nyttigast. Den har många goda egenskaper som skyddar och läker. Tyvärr försvinner dessa när du t.ex. tar honung i ditt varma te. De goda ämnena förstörs vid över 40 grader, men den goda smaken blir ju kvar.

Vill du göra din egen dunderkur kan du försiktigt värma din honung så den smälter, i en kastrull. Se bara till att den inte blir för varm. Blanda ner råriven ingefära, så mycket som du själv anser lagom. Häll tillbaka honungen i burken och låt stå någorlunda svalt. Använd som pålägg eller njut av en sked då och då. Rena medicinen!

Ett annat tips vid förkylning är att lösa en tesked honung i ljummen mjölk.

Receptlänkar:

Honung.se

Från Österbottens biodlare

Flera recept med honung

Honung i drinken

/Stina

Adopt a bee – Get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.