+ och –

  • Nils 

Efter vårt planeringsmöte igår var det dags att fortsätta att dra i alla trådar.

Sofi har fått i uppgift att undersöka vilken verksamhetsform som vi ska ha. Som ett led i detta var hon tvungen att ringa skatteverket och där kom hon i kontakt med verkets förmodligen mest tradiga handläggare. Han svarade bara ja/nej på frågorna hon hade och var inte det minsta tillmötesgående. Hobbyverksamhet fungerar inte om vi vill ha medlemmar, väljer vi någon typ av företag kan vi inte söka Leaderpengar och ska vi vara en Ideell förening med näringsverksamhet så måste vi vara minst tre i styrelsen. Ja, ja kontentan av det hela är att Sofi får fortsätta undersöka. Dock vet vi att vi måste ha organisationsnummer för att få bankgiro och någon typ av konto behöver vi ju ha. Som sagt its a long way to go. Vet någon någon som är bra på det här med olika verksamhets typer så får de gärna höra av sig med råd.

För Stina har dock saker och ting gått bättre. Hon har fiskat efter folk som vill sälja kupor och  fått några napp som ska undersökas vidare. Bina kommer ändå inte kunna flyttas förrän till våren pga deras vinter vila men det verkar som vi kan nå vårt mål och få ihop 10 kupor till år ett. Innan bina får flyttas så ska de tydligen även undersökas av någon från länsstyrelsen så de inte är sjuka. Stina har även anmält sig till en kvinnlig biodlar nätverksträff den 24/10 och till en bi-konferens i Skövde den 29-30/10. Där ska hon lära sig mer om biodling och sprida vårt budskap.

Stina har även köpt in klistermärken med bin på. Dem ska vi använda till en hemlig kampanj. Så ni som bor i Hässleholm håll utkik efter bin 🙂

Veckans största plus går dock till alla dem som vi har berättat om projektet för. Alla har varit superpositiva och vi ser fram emot att snart ha er alla som medlemmar på ett eller annat sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.