Branding Adopt a bee

En viktig del av arbetet med Adopt a bee är hur vi ska kunna marknadsföra oss. För får vi inga andelsägare så överlever vi inte som projekt och för att få andelsägare så måste ju folk veta att vi finns. Arbetet i ett projekt som Adopt a bee består dock av väldigt många delar och kärnan i vår verksamhet är ju de facto de levande bina och de går alltid först. Det leder till att vi tyvärr inte alltid hinner med allt annat som vi vill göra för att utveckla projektet. Dock tycker vi ändå att vi har lyckats att utnyttja de små medlen och den lilla tiden vi har till marknadsföring på ett ganska bra sätt så här kommer några tips på hur vi har gjort och tänkt kopplat till just marknadsföring:

  • namnet & tagline – för oss var det viktigt att hitta ett namn som fastnade och som kändes starkt och som tydligt kunde kopplas till det vi ville göra. Vi skrev långa listor med namnförslag och taglines som vi vände och vred på tills det kändes rätt. Där efter var det även viktigt för oss att hitta rätt typsnitt till bokstäverna så de skulle passa till namnet. Det tog vi in externhjälp för via en kompis. Just namnet och taglinen är vi mycket nöjda med. Har man väl hört det en gång så glömmer man inte bort det – Adopt a bee – Get honey for free!
  • bilden – den andra saken som vi är mycket nöjda med är vår “kup-bild”. Den symboliserar glädje men lyfter ändå fram ett viktigt budskap på ett tydligt och färgglatt sätt. Även den fick vi extern hjälp med. Det är även bra att man kan använda det runda biet för sig vid behov.

Vykorts-bild.jpgBi.jpg

  • vykort & visitkort – framförallt våra vykort med motivet ovan men även våra visitkort har tjänat oss väl. Dessa har vi kunnat beställa för en relativt liten peng och eftersom folk har tyckt att vykorten var fina så har de hjälpt oss att sprida dem vidare så fler har nåtts av vårt budskap.
  • hemsida & facebook – via vår hemsida och facebook når vi snabbt ut och intresserade kan lära sig mer om projektet. Även dessa två kanaler har varit billiga och bra verktyg för att nå fram.
  • föreläsa – sist men inte minst har våra föreläsningar och presentationer hjälpt oss att sprida vårt budskap så får man möjligheten att göra det så passa på.

/Sofi

Adopt a bee – Get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *