Andelsägar info

  • Nils 

Följande mail har gått ut till alla andelsägare. Har du inte fått det så hör av dig till oss på: info@adoptabee.se så vi kan se om vi har rätt adress.

Hej kära andelsägare!

Bina och framtiden

Året i år har varit lite bakvänt i och med den kalla starten på sommaren men bina mår bra. Tack och lov har vi varit förskonade från sjukdomar i år. Nu är alla samhällena invintrade och i väntan på flytt. Efter att ha skött om alla samhällena under året i vår hembigård känner Nils sig nu mogen att fortsätta och nästa steg blir att vi kan gå tillbaka till vårt ursprungskoncept med att ha bin i olika trädgårdar. Det är inte helt bestämt om bina ska flyttas innan eller efter årsskiftet med på vår hemsida kan du följa efterhand vart bina flyttar in.

Årets skörd

Tidigare år har vi fått den största honungsskörden runt midsommar. Då har vi normalt fått tillräckligt med honung till alla andelsägare. Så var inte fallet i år i och med den kalla starten på säsongen. Alla biodlare runt om i Sverige har upplevt mindre skördar i år. Tack och lov blev det ju varmare fram emot augusti så vår sista slungning blev större än normalt. Dock är inte hösthonungen helt klar ännu men summa summarum så kommer alla andelsägare att kunna få två 700 g burkar som vanligt, om nu inget oförutsett händer med sista skörden, och det är vi väldigt glada för. Den sista honungen kommer att burkas inom de närmsta veckorna.

Leverans av andelshonung

Följande gäller inför leveransen av årets honung:

Ni som bor i Hässleholm med omnejd:

  • Ni som bor i eller omkring Hässleholm kan kontakta Nils för att avtala om leverans.

Ni som bor i Landskrona eller målar hos Glasorama:

  • Er honung är lämnad på Glasorama.

Övriga Skåne:

  • Er honung finns i Lund hos Kerstin. Vill ni hämta den där går det bra att ringa och avtala tid. Kan ni inte hämta den i Lund så kommer Kerstin att kontakta er för leverans. Det kommer att ta några veckor innan alla har fått sina burkar.

Utanför Skåne:

  • Er honung kommer att skickas så snart den är burkad. Det kommer att dröja några veckor till.

Ej betalda andelar

Om du har missat att betala din andel så är det hög tid att göra det nu.

Nya andelar

Andelar för 2016 kommer vi att börja sälja när vi levererat ut merparten av årets andelshonung så det inte blir någon krock.

Vi hörs igen! Tack för ditt stöd! Det betyder oerhört mycket för oss!

Hör av dig om de har några frågor!

Med vänlig hälsning,

Sofi, Nils och Bina

Adopt a bee

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.