Andelsägarmail

Följande mail har idag skickats till alla nya och gamla andelsägare. Har du inte fått det så hör av dig med rätt mailadress till info@adoptabee.se:

Hej alla nya och gamla andelsägare!

Nu är verksamheten för 2015 igång och alla samhällena har överlevt vintern. Skönt! I nuläget har vi två samhällen på Gäddastorp i Hässleholm, fyra i Djupadal och åtta på Garnisonen.  Förra året gjorde vi totalt fyra avläggare och de har växt till sig.  Vi räknar med att första slungningen av honung för året kommer att bli någon gång i mitten av juni. I veckan kommer alla samhällen att få en tredje låda så de bygger ut och samhällena växer för fullt.

Ny medarbetare

Stina har som sagt lämnat Adopt a bee och vår nya biodlare heter Nils Reppen. Nils har sen starten av Adopt a bee haft fyra av våra kupor i sin trädgård så Nils är välbekant med projektet sedan tidigare. Han har även gått en utbildning för att bli biodlare under förra året.

Vandalisering

Vi har tyvärr en tråkig nyhet att meddela. För någon vecka sedan blev en av våra kupor på Garnisonen sönderslagen.  Först trodde vi att någon sparkat på kupan men vid närmare undersökning så verkar det som att någon kastat en stor sten på den. Bina överlevde tack och lov och har nu fått en ny kupa men materialet är förstört vilket känns som en onödig kostnad. Att attackera en bikupa är dessutom både dumt och farligt. Bina kan attackera i flock om de känner sig hotade och man riskerar att få flera stick vilket kan ge en starkare reaktion av giftet. Vi hoppas såklart att detta är en engångsföreteelse och att vi inte ska behöva flytta på bina.

Andelar

Har du inte köpt någon andel för 2015 så passa på och gör det nu antingen genom att svara på detta mail eller beställ via vår hemsida: http://adoptabee.se/blog/kop-in-dig/

En andel är även en bra present!

Events

Håll koll på vår hemsida: www.adoptabee.se eller via facebook: https://www.facebook.com/www.adoptabee.se?fref=ts så får du aktuell information om vad som är på gång och kom gärna och besök oss.

Hör av dig om du har några frågor!

Ha en fortsatt bra vår!

Med vänlig hälsning,

Sofi och Nils

Adopt a bee – Get honey for free!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *