Vaxsmältning och salvakok

  • Nils 

Vi smälter nu ner det vax vi har fått över när vi slungat honungen. Det blir en del! I år ska vi (om vi lyckas få vaxet riktigt rent) prova att göra en salva, enligt ett recept vi hittat i en liten folder från Sveriges Biodlares Riksförbund.

Det finns så mycket man kan göra av det som bikupan ger – inte bara honung – utan av pollen, av propolis, av drottninggelé, av vax. Helt fantastiskt! 🙂

Citat ur foldern: Med olivolja och bivax kan man enkelt göra en egen salva som är skyddande, mjukgörande och särskilt bra vid självsprickor och torra händer och fötter. Genom att använda örtoljor och tillsätta eteriska oljor och tinkturer m.m. kan dess läkande egenskaper förstärkas.

/Stina
Adopt a bee – get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.