Guidad tur på Garnisonen, före detta P2

  • Nils 

Mycket intressant lördagförmiddag! Bo Lennart Larsson, f.d. fastighetsförvaltare på P2, kom på besök och visade runt på det område där vi hyr vår lokal – berättade om byggnaderna och om P2:s historia och om hur det såg ut när det begav sig. Stort tack för turen! Nu vet vi t.ex. varför det finns en stor, tjock extravägg, som en mur, bakom något som mest ser ut som ett oansenligt redskapsskjul 🙂

Det rödbruna lilla skjulet var en filmskjutbana på 50- och 60-talen och för att inte kulorna skulle fara iväg fanns en skyddsvägg utanför väggen som fångade upp ammunitionen. När soldaterna sköt mot filmen stannade den och de kunde gå fram och se om de träffat. En föregångare till teve- och dataspelen 🙂 och den har vi ett stenkast från vår lokal.

Inte nog med att Bo Lennart kan hela Garnisonen på sina fem fingrar, han är dessutom erfaren biodlare och bistod oss idag med råd och dåd när vi upptäckte ett myrangrepp på en av våra kupor. Han kommer också att vara med när vi får besök av en skolklass från Ljungdalaskolan i slutet av maj. Jätteroligt!

Vi passade också på att skära bort lite täckt drönarvax och såg dessutom en av drottningarna, Matilda 🙂 , märkt med rosa prick, fjorårets färg.

Önskar dig en härlig helg!
Stina / Adopt a bee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.