Krabbelurer

  • Nils 

Det går utmärkt att använda honung istället för socker när du steker krabbelurer. Servera med grädde och valfri sylt.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1,5 msk honung
  • 3/4 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör till stekningen

Gör så här

  1. Vispa ägg och honung lätt skuggigt i en bunke.
  2. Tillsätt mjölken och sedan mjöl, bakpulver och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.
  3. Värm ett stekjärn och smält smör på medelvärme.
  4. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.

/Sofi

Adopt a bee – Get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.