Saffransfluff med päron

Fler recept från Buffé med honung. Päronen kan förberedas några dagar innan. De ska stå i ett dygn i kylen när de är kokta. Receptet räcker till 6-8 personer.

Ingredienser:

  • 5 fasta päron
  • 750 cl glögg
  • 3 kanelstänger
  • 1 paket saffran
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 dl mandelbiskvier

Tillagning:

  1. Skala, dela, kärna ur och skär päronen i klyftor.
  2. Lägg päronen i en kastrull med kanelstängerna och häll över glögg så det täcker.
  3. Koka upp och låt småkoka i 5-10 min tills päronen är mjuka. Ta av från värmen och låt svalna. Ställ i kylen i ett dygn.
  4. Innan servering: Vispa saffran, grädde och crème fraîche fluffigt med en elvisp. Rör ner honungen.
  5. Värm päronen i lagen
  6. Krossa mandelbiskivierna grovt.
  7. Servera allt tillsammans.

/Sofi

Adopt a bee – Get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *