Sommarhonung 2013

  • Nils 

Vi är just nu i full gång med att skatta och slunga sommarhonung för andra gången i år. Första skattningen gjorde vi den 2 juli och då tog vi honung från alla våra stora samhällen. Denna andra omgång har vi fördelat över flera dagar. Någon förmiddag hinner vi med 20 ramar, en annan dag tar vi ytterligare några. På det viset blir arbetet inte så intensivt.

DSC_4154

Sommarens tyngsta honungsram 🙂

Vill du vara med och se hur det går till att slunga går det bra att anmäla sig till info@adoptabee.se. Då skickar vi ett mejl när vi närmar oss datum för slutskattningen, någon dag i slutet av augusti.

Våra bin har varit lika flitiga i år som i fjor och vi har nu så mycket honung att ni som stöttat vårt projekt genom att ha andel i våra samhällen kan se fram emot två burkar av den allra finaste sommarhonungen från era egna bin.

/Stina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.