Uppdatering av arbetet

Nu är det Sportlov så vi har äntligen möjlighet att arbeta lite mer intensivt med Adopt a bee. Stina har varit flitig medan Sofi var i Sydafrika med skolan så Sofi har lite catching up todo som man säger.

Följande står på agendan för veckan:

  • Skriva manus till presentationen på lördag i Eslöv. Det håller vi på att bolla fram och tillbaka. Vi får inte glömma att ta med visitkort, vykort, bi-burkar och andelskort.
  • Skicka ut några andelskort som inte har levererats och skriva ut några nya till de nyaste andelsägarna.
  • Vänta på svar från Leader PH. De vill ha in ytterligare några kompletteringar så du får fortsätta att hålla tummarna lite till :).
  • Sofi ska även börja skissa på ett flödesschema för att göra vårt upplägg tydligare för våra intressenter.
  • Boka vår resa till Berlin. Stina har som du redan vet börjat ta kontakt med bi-odlare där och Sofi ska undersöka ramarna för presentationen.
  • Stina väntar på svar från Hibab angående lokal. Verkas som det kan bli billigare än vad vi budgeterat vilket ju är bra.
  • Boka in ett möte med Hässleholms kommun som vi inte hann i januari.
  • Vi gillar färgen som lådorna har som vi fått från snickaren men träet måste skyddas så Stina ska undersöka om det blir bästa att lacka eller måla och sen åker penslarna fram.
  • Stina förbereder shoppinglista så vi kan handla in allt som behövs så det är på plats när bina kommer.

I övrigt har Stina även varit i kontakt med en kvinna från ett koloniområde i Hässleholm. Det verkar vara ett bra ställe för kupor. Vi har även funderat vidare på våra logistikproblem. Stina håller på och leta efter en cykelkärra så vet du någon som har någon stående så får du gärna ta kontakt på info@adoptabee.se. Till de längre transporterna funderar vi på att hyra bil. Det blir billigare i längden.

Vårt intyg från PRV har också kommit. Det är vi mycket stolta över. Det ska vi rama in när vi har en lokal :). Namnet är skyddat på 10 år.

Det mest spännande som har hänt är att Stina till hösten ska anmäla sig till en distansutbildning i bi-odling i Eslöv. Den är på två år. Det kommer att bli toppen :).

/Sofi

Adopt a bee – Get honey for free!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *