Som två små spindlar..

  • Nils 

.. far jag och Stina runt och spinner på vårt nätverk :). Stina har under de senaste dagarna varit iväg både på utbildningsdag för Skånes biodlare i Eslöv och på honungsbedömning i Kristianstad. Två mycket intressanta träffar som Stina kommer skriva mer om. Det där med honungsbedömning verkar vara en hel vetenskap. Färg, smak, vattenhalt, konsistens mm. De biodlare hon mött har alla ställt sig positiva till vår idé och de har kommit med många goda råd. Vi ska komma på SBRQ-gruppens nästa möte (Sveriges Biodlares Riksförbund /Quinnor) och informera om vårt projekt och det ser vi fram emot.

Jag har varit på den första träffen med Empowering European Citizen. Många intressanta människor och idéer samlade i ett rum. Kul! Det gav mycket både för vårt Adopt a bee projekt och för mig i min lärargärning så det kommer bli en kanonutbildning. Jag pratade bland annat med Ingemar Holm på Centrum för publikt entreprenörskap och han trodde att han hade lite bra kontakter att förmedla vidare till oss så honom ska vi ta kontakt med i veckan. Det skulle vara bra och få lite företag med på båten. Jag blev även filmad som lite marknadsföring av projektet och kommer det upp så lovar vi att länka vidare här så ni kan se mig lite lätt generad men stolt :).

Så vad har vi då lärt oss under den senaste veckan som vi vill förmedla vidare?

Detta kommer förmodligen vara våra viktigaste lärdomar oavsett var vi befinner oss i projektet:

  • Prata, prata, prata med allt och alla för att öka intresset för projektet och ju mer du pratar desto fler vill hjälpa dig.
  • Bygg ett nätverk – Vilka nyckelfunktioner behöver du och var får du tag på dessa? Se ovan  och nedan 🙂
  • Våga fråga! Vågar man bara ställa frågan så får man oftast hjälp!

Adopt a bee – Get hoeny for free

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.